+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 7 ve 7

Konu: Sigaranın zararları

Standart Sigaranın zararları

Ülkemizde ve dünyada en yaygın zararlı alışkanlıkların başında sigara gelmektedir.

Sigara, hem içen kişinin hem de aynı ortamda bulunanların sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir.

Sigaranın başlıca zararları:
    Sigara yaşlanmayı hızlandırır.

Başta akciğer kanseri olmak üzere, gırtlak, ağız , dil, mide oniki parmak, ince ve kalın bağırsak, karaciğer, cilt , göğüs(meme) , rahim ve prostat kanserleri gibi pek çok kanser türünün başlıca sebebi sigaradır.

Cildin rengini, parlaklığını ve esnekliğini kaybetmesine neden olan sigara, dişlerin sararmarına ve ses tellerinin zarar görmesine neden olur.

Damar sertliği ve yüksek tansiyona neden olarak, bu rahatsızlıklara bağlı ciddi hastalıklara yol açar.

Nefes darlığı, balgam ve öksürüğe neden olan sigara tükürük salgısını azaltarak ağız kuruluğu ve bundan da tehlikeli olan akciğer hastalıklarına zemin hazırlar.

Vitaminlerin ve ilaçların etkisini azaltır.

Bu saydıklarımız sigaranın sağlık açısından öne çıkan zararlarıdır. Sigaranın zararları sağlık açısından olduğu kadar, ekonomik ve toplumsal zararlar bakımından da ele alınmalıdır.

Sigara kullanımı, iş gücü kaybı, aile ve ülke ekonomisi açısından ciddi bir sorundur. Geçim sıkıntısı çektiğini söyleyen pek çok kişi, maalesef sadece sigaraya ayda ortalama 100 TL ve fazlasını harcamaktadır...

Sigarayı bıraktıktan sonra, zamanında nasıl olup da bu illeti kullandığıma şaşıyorum.

Hiç bir faydası olmadığı gibi benden de çok şeyi götürüyordu. Kurtuldum çok şükür.

Dilruba
    Misafir

Exclamation Sigaraya zam gelmiş

Sigaraya zam gelmiş. hem insan zehirleniyor hem de aile bütçesini zorluyor. Ne gerek var o kadar parayı yakmaya

Ben de sigarayı bırakanlardanım. Tabii bir kaç sene oldu bırakalı. İyiki bırakmışım. Hem sağlığım daha iyi hem de havaya savurduğum onca parayı artık çocuklarım için harcayabiliyorum.

Fikriye
    Misafir

ben de yeni bırakanlardanım yüzüme renk geldi.Allah herkese bırakmayı nasip etsin

Kayıtsız Üye
    Misafir

Standart Sigara

Biraktim Şükür. ama hem sigaradan nefret edİyorum hemde içenlere aciyorum. hayatta bu kadar iğrenç kokan birşey daha olamaz.havaya giden parasida cabasi. akli olan içmez daha ne diyim.

akcaabatlı
    Misafir

Exclamation sağlık icin

bende sigarayı bırakalı daha 5 gün oldu ama cok zorlanıyorum herhal yine başlıycağım bu gidişle ne yapacağımı bilmiyorum bırakmayı da cok istiyorum

+ Konu Cevaplama Paneli

Bu Konudaki Etiketler